top of page

FI  /  EN

Portfolio

Suvi on esiintynyt soolona ja yhtyeissä 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Lisäksi hän on osallistunut useisiin eri taiteiden aloja yhdistäviin projekteihin.

Tutustu yhtyeisiin ja projekteihin tällä sivulla!

Kuva: Eero Grundström

Yhtyeet

lajunenoskala_seinakuva.png

DUO EMILIA LAJUNEN & SUVI OSKALA

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on kahden vahvasti persoonallisen viulistin duo. Yhtyeen soittajat ovat tahoillaan ansioituneita ja monesta yhteydestä tunnettuja kansanmuusikoita, joiden soitannassa perinnetuntemus kohtaa virtuoottisen viulun sahauksen. Duon ohjelmisto koostuu vahvasta soitannasta sekä näkemyksellisestä ja saundeiltaan rikkaasta tulkinnasta niin perinteisistä sävelmistä kuin tilaussävellyksistä.

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Spotify
valmis1_2.jpg

SO III

SO III on Suvin luotsaama yhtye, jossa viisikielisen viulun, lauluäänien, lyömäsoitinten ja live-elektroniikan sointivärit sulautuvat uuteen suomalaiseen runouteen. Kokonaisuutta on kuvattu mm. avantgarde kansanmusiikiksi.

Trion taiteilijoita yhdistää pyrkimys soittimiensa rajojen etsintään ja uusien sointivärien kehittämiseen. 
 

 • Bandcamp
 • Youtube
 • Facebook
 • Spotify

Muita yhtyeitä

PIIA KLEEMOLA & CO

INACTIVE
 • Spotify

PELIOS

(SWE-FIN) (2006–2014)
 • Spotify

AVERTERE

(2004–2011)
 • Spotify

AUVO QUARTET

(FIN-UK) (2005–2011)

POLKA CHICKS

(2004–2010)

Monitaideprojektit

Merisairas_screenshot1.jpeg

MERISAIRAS (2019–2021)

Taiteellis-tieteellinen teos, joka kanavoi merien roskaantumisen ja muoviroskan aiheuttaman ympäristöahdistuksen taiteeksi. Monitaiteellinen esitys yhdisti musiikkia, tanssia, videota, tiedettä sekä lukioikäisten kuvauksia ilmastoahdistuksestaan. 

Työryhmä: Musiikki: Suvi Oskala, Oskari Lehtonen ja Teemu Korpipää, Tanssija-koreografi: Sini Siipola, Meritutkijat: Pauliina Saarman ja Olli Mustonen,
Valotaiteilija: June White, Kirjoittaja: Ulla Pulkka, Ohjaaja: Elina Lajunen, Leikkaaja: Jenni Saaristo, Puvustaja: Mari Solja, Tuottaja: Paula Susitaival

eventphoto.jpg

TELEVISIO AINA PÄÄLLÄ (2015)

"Vaikuttava, täytti Vihreän talon tuvan vuoroin herkällä ja vuoroin dramaattisella äänellä ja kuvalla, unohdin välillä hengittää." -Näytösasiakas
 

Konsertissa SO III -yhtye (Suvi Oskala, Oskari Lehtonen ja Teemu Korpipää) yhdisti 'Muuttonaurujen parvia' -levynsä sävellyksiä improvisaation keinoin tuotettuun uuteen materiaaliin. Musiikkia kuvitti animaatiot, joita yhtye työsti yhdessä. Animaatioiden tunnelmat noudattelevat Suvi Oskalan sävellyksissä teksteinä käytettyjen Sisu Nojosen runojen maailmaa, joissa absurdi ja arkinen kohtaavat.

klaustro_edited.jpg

KLAUSTROFUNKTIONALISMI (2013)

Esitys tutki millaista liikettä ja kehollisuutta synnyttää tila, joka on arkiympäristömme tavoin täyteen sisustettu. Entä miten kävi funkkishuonekalun funktionaalisuudelle, kun se siirrettiin lavalle? Esityksen huonekalut oli valmistettu kierrätysmateriaaleista ja ne huutokaupattiin viimeisen esityksen jälkeen.

Työryhmä Sisu Nojonen, Suvi Oskala, Satu Herrala, Elina Lajunen ja Teemu Korpipää. Esityksen puvustus: Tauko Vaate. Kuva: Jorma Airola

Matematiikkaa_hitaudesta_150310_187.jpg

MA-TE-MA-TIIK-KAA HI-TAU-DES-TA (2010)

Teos, joka opasti katsojan läpi Denise Zieglerin näyttelyn. Konsertti ja näyttely asettuivat samaan tilaan ja tarjosivat mahdollisuuden työryhmän, kuvataiteilijan ja katsojien olemiseen, vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen.

 

Esitys nosti esille kysymyksiä havainnosta, ajasta ja muutoksen kokemisesta. Teoksen musiikki perustui toistoon ja hitaisiin muutoksiin. Esityksen visuaalisuus koostui valosta ja puvuista. Valo liikkui valkoisen eri sävyissä ja kutsui havaitsemaan ajan ja tilan kokemusta rytmittäviä hitaita valoilmiöitä.

Työryhmä: Säveltäjä Masi Tiitta, valosuunnittelija Sisu Nojonen, muusikko Suvi Oskala ja nukketeatteritaiteilija Elina Lajunen. Puvut on suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä TAUKO Vaatteen kanssa. Kuva: Eero Grundström

Muita esityksiä vuosien varrelta

JAMIT TUONELASSA

2008

NAINEN JOKA HARJOITTELI LUOLASSA

SILMU

2004–2007

2006

Konsertti, joka sai arkistonauhat elämään ja reagoimaan lavalla olijoiden kanssa. Esityksessä kuulijalle soi ennalta-arvaamaton musiikki, joka kunnioitti lähtökohtiaan joutumatta kuitenkaan näiden kahlitsemaksi.

Teija Niku, haitarit, laulu
Kukka Lehto, viulu, laulu
Ilkka Heinonen, basso, laulu
Topi Korhonen, kitara, trumpetti, laulu
Suvi Oskala, viisikielinen viulu, laulu
Eero Grundström, elektroniset soittimet, laulu
Sisu Nojonen, visualisointi

Surrealistinen tarina naisesta ja naiseudesta. Konsertin musiikissa oli kuultavissa vaikutteita sekä nykymusiikista että kansanmusiikista. Visuaalinen toteutus leikitteli valon ja varjon suhteella sekä katsojan mielikuvilla.​

Suvi Oskala, viulu, alttoviulu ja laulu
Masi Tiitta, sävellys
Elina Lajunen, visualisointi
Sisu Nojonen, valosuunnittelu

Kolmen tanssijan ja kolmen tanssivan viulistin yhteistyötä Jouni Prittisen koreaografiaan.

Koreografia: Jouni Prittinen
Musiikin sävellys: Piia Kleemola, Suvi Oskala
Musiikin sovitus: Piia Kleemola, Emilia Lajunen, Suvi Oskala
Tanssijat: Harri Jylhä, Jaakko Posio, Niko Laaksonen
Muusikot: Piia Kleemola, Emilia Lajunen, Suvi Oskala

OTA YHTEYTTÄ

Suvi Oskala
etunimi.sukunimi@gmail.com

Copyright © Suvi Oskala 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.
Kaikki kuvat Sami Perttilä ellei toisin mainita.

bottom of page